Een coach die hoofden opruimt

Mijn naam is Jolanda Meijer [1960]. In 2007 startte ik, als zelfstandig ondernemer, met mijn bedrijf de Ruimtewinner. Als professional organizer werkte ik bij werknemers en managers op de werkplek om overzicht te bieden waardoor rust en ruimte gecreëerd kon worden. Verbetering van persoonlijke effectiviteit, timemanagement en e-mailmanagement waren toen ook al mijn aandachtsgebieden. Tijdens deze veranderingsprocessen kwam de nadruk steeds meer te liggen op het coachen van mensen. Inmiddels werk ik fulltime als Lifecoach en ben ik gespecialiseerd in het verbeteren van de mentale weerbaarheid (assertiviteit en zelfvertrouwen), het verminderen van (werk)stress, burn-outpreventie en het verbeteren van de werk-privébalans. Dit zorgt voor rust en ruimte in je hoofd.

Ik heb diverse coachopleidingen gevolgd, waaronder Stress- en burn-outpreventie, Rationele effectiviteits training (RET) en Verlieskunde. Hoe het voelt om overspannen te zijn, weet ik uit eigen ervaring. Ik vond het zo belangrijk om anderen te helpen om dit te voorkomen dat ik er in 2016 een boek over schreef: Een opgeruimd hoofd in 7 stappen. In mei 2018   verscheen mijn nieuwe boek met tools tegen bazenstress: Slimmer omgaan met je lastige baas.

Tijdens mijn carrière bij KLM (ca. 20 jaar), deed ik veel ervaring op in het bedrijfsleven o.a. als leidinggevende, organisatieadviseur en projectleider, met het opzetten, analyseren en verbeteren van bedrijfsprocessen, het ontwikkelen en geven van opleidingen, implementeren van kwaliteitsmanagement, optimalisatie van automatisering, projectmanagement en personeelsmanagement.

Sinds 2015 ben ik gecertificeerd coach door de NOBCO en EMCC.

Mijn passie is om mensen meer rust en ruimte te laten ervaren door het creëren van overzicht en inzicht. Mensen die uit balans zijn, ervaren het leven vaak als een grote chaos en als ik ze dan kan helpen daar orde in te scheppen, zie ik hoe ze opleven en mentaal sterker worden. Ik leer mensen hoe zij kunnen leren van hun ervaringen en hoe zij zelf weer grip kunnen krijgen op hun leven. Niemand hoeft zich te laten leiden door wat anderen vinden, je mag voor jezelf opkomen en je grenzen aangeven. Ik denk dat je gelukkiger wordt als je vooral je eigen leven leidt en zonder oordelen respecteert hoe de ander dat doet op zijn manier.

Mijn missie is: het professioneel en doelgericht begeleiden van organisaties, professionals, ondernemers en particulieren in veranderingsprocessen waarbij inzicht en overzicht ruimte bieden voor verdere ontwikkeling.

Resultaat, afspraken over haalbare doelen en oplossingen op maat, waarbij de wens van de cliënt als uitgangspunt dient. Na afloop wordt samen met de cliënt geëvalueerd of deze doelen zijn bereikt. Ik ben pas tevreden als er echt iets verandert, als de huidige situatie is verbeterd en als iemand heeft geleerd om anders te handelen in toekomstige situaties.

Structuur, door het bieden van overzicht en inzicht in de huidige situatie worden de gewenste veranderingen helder en verandert denken in doen door planning en implementatie.

Vertrouwen, integriteit, gelijkwaardigheid en het uitgaan van ieders persoonlijke kracht en talenten vormen de basis voor een goede werkrelatie.

Motivatie, door op creatieve wijze, inspirerende werkvormen en methoden in te zetten, worden mensen uitgedaagd om in beweging te komen en gemotiveerd hun gedrag te veranderen. Mensen met wie ik werk vinden mij gestructureerd, resultaatgericht, doortastend, creatief, enthousiast en empathisch.